Bayern heeft bijna wintertitel

Club won gisteren bij VfB Stuttgart en loopt uit op de concurrentie.

De Duitse voetbalclub Bayern München heeft de koppositie in de Bundesliga verstevigd. Met international Arjen Robben in de basis werd gisteren de lastige uitwedstrijd tegen VfB Stuttgart met 2-1 gewonnen. Spits Mario Gomez maakte beide doelpunten voor Bayern. Landskampioen Borussia Dortmund kwam thuis tegen FC Kaiserlautern niet verder dan 1-1 en heeft nu net als Schalke 04 een achterstand van drie punten op de koploper uit München. Bayern is nu bijna zeker ‘Herbstmeister’, een officieuze titel voor de club die tijdens de vier weken durende winterstop eerste staat. Er is nog één speelronde te gaan in de Bundesliga. Dortmund en Schalke kunnen nog op gelijke hoogte komen, maar beide clubs hebben een minder doelsaldo. „Winterkampioen, wat kan ik meer zeggen?”, aldus Bayern-voorzitter Uli Hoeness (AP)