Arrestaties na eerdere rellen in Galgenwaard

De politie Utrecht heeft dit weekend tien verdachten aangehouden in verband met de rellen rond de voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente van vorige week. Zaterdag werden zes raddraaiers van hun bed gelicht en tijdens FC Utrecht-Feyenoord pakte de politie gisteren rond het stadion vier verdachten op. Twee anderen werden tijdens de rellen gearresteerd. Volgende week wil de politie beelden van relschoppers publiceren op internet en misschien ook billboards.

Gisteren deed de politie er alles aan nieuwe rellen te voorkomen. Overal rondom De Galgenwaard was de ME zichtbaar aanwezig. Bij de ingangen werden honden ingezet om vuurwerk op te sporen. Stewards moesten streng fouilleren. Aanleiding voor de rellen vorige week was vuurwerk dat Twentefans in een vak met Utrechtfans gooiden. Bij Feyenoord bestormden eerder dit najaar woedende fans het Maasgebouw.

De incidenten waren voor beide supportersverenigingen reden een signaal af te geven. Voor de wedstrijd kwamen gisteren honderden jongeren van beide clubs in een lange rij het veld op. Kinderen spraken de supporters toe. „Ons plezier wordt verpest als er geweld is”, sprak een jonge voetbalfan. Op speciaal gedrukte shirts was te lezen: ‘Voetbal is ook van mij… Tegen voetbalgeweld’.