18 miljard bezuinigen is gewoon belachelijk weinig

Tranen in mijn ogen kreeg ik bij lezing van het manifest van Job Cohen en Emile Roemer (Opinie, 8 december). De afbraak van de voorzieningen voor de zwakken in de samenleving is „de wrange kroon op de torenhoge bezuinigingen van dit kabinet”. Wat een nonsens. Die torenhoge bezuinigingen – 18 miljard – zijn belachelijk laag: Nederland heeft nog steeds grote tekorten op de staatsbegroting, wij leven nog steeds op te grote voet. Als iets torenhoog oploopt, dan is het onze staatsschuld.

Links ziet een oplossing om de belastingvoordelen voor multinationals te stoppen. Dit leidt echter tot het wegjagen van bedrijven en daardoor tot aantasting van de werkgelegenheid. En dan komt links nog met een heerlijk stukje klassestrijdnostalgie: „weg met de subsidie voor villabezitters” (de penthousebezitters worden vergeten!). Helaas ontbreekt de indicatie hoeveel miljarden euro’s dit oplevert. Tranen in mijn ogen.

W. Hartman

Rotterdam

    • W. Hartman