VVV te sterk voor Roda in Limburgse derby

VVV-Venlo heeft zondag in de Limburgse derby Roda JC verslagen. De ploeg van interim-trainers Wil Boessen en Ben van Dael was in De Koel met 2-0 te sterk.

VVV geeft door de zege de laatste plaats over aan Excelsior. De Venlose club staat nu zeventiende met tien punten. Roda bezet de tiende stek met 21 punten.

Roda met 10 man

Roda had de eerste goede kans via Mitchell Donald, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Wilko de Vogt. Daarna was het VVV dat beter in de wedstrijd kwam en Ahmed Musa, Rogier Molhoek en Yanic Wildschut kregen mogelijkheden. De score werd op slag van rust echter geopend vanaf de strafschopstip door Maguire.

De Poolse doelman Pawel Kieszek had in zijn eigen doelgebied Ahmed Musa neergehaald en werd naast een penalty ook bestraft met rood. Na een uur kreeg Musa een uitgelezen kans om het duel te beslissen, maar hij stuitte op verdediger Jagos Vukovic. Kort daarna kreeg ook Roda een strafschop, na een overtreding van Niels Fleuren op Davy de Beulen.

Sluitpost Wilko de Vogt wist de inzet van aanvoerder Junker evenwel te keren. Linssen stelde zeven minuten voor tijd de zege veilig na voorbereidend werk van Musa. Boessen en Van Dael debuteren daardoor met een overwinning. Het tweetal nam donderdag de leiding over bij VVV, nadat trainer Glen de Boeck opstapte.

    • Marije Willems