Nijpels: Bleker heeft niet beste voor met het milieu, wel met zijn pony’s

De natuurplannen van staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) zijn een zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis. Dat zei VVD-prominent en oud-milieuminister Ed Nijpels in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag. Bleker bezuinigt fors en wil de verantwoordelijkheid voor natuurgebieden decentraliseren.

Nijpels zegt dat Bleker met 72 procent veel te veel bezuinigt op het natuurbeleid, zo schrijft Novum. Er is volgens hem ‘geen enkel argument om meer dan twintig procent te bezuinigen’, zoals op alle beleidsterreinen.

Paardenhouder Bleker heeft niet het beste voor met het milieu, vindt Nijpels.

“Hij heeft het beste met zijn pony’s en zijn weiland voor.”

Eerder uitte de PvdA in de Tweede Kamer al forse kritiek op Bleker. De partij vindt dat het dossier natuur bij Bleker moet worden weggehaald en bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu moet worden ondergebracht. Ook natuurorganisaties toonden zich eerder kritisch over Blekers functioneren.

    • Marije Willems