Waar dacht dit Nederlandse bureau aan tijdens het ontwerpen van deze torens?

Bron animatie MVRDV

Het Rotterdamse architectenbureau MVRDV presenteerde afgelopen week een ontwerp voor twee luxe woontorens in Seoul, Zuid-Korea. Wat een ontwerp moet zijn van twee torens met ‘wolken van pixels’, doet ook denken aan de vliegtuigen die op 11 september 2001 het World Trade Center doorboorden.

De ontwerpers worden weggezet als ‘Al Qaeda lovers’.

MVRDV betreurt de associatie met 9/11 ten zeerste, zo stelt het bureau in een reactie:

“The Cloud was designed based on parameters such as sunlight, outside spaces, living quality for inhabitants and the city. It is one of many projects in which MVRDV experiments with a raised city level to reinvent the often solitary typology of the skyscraper. It was not our intention to create an image resembling the attacks nor did we see the resemblance during the design process. We sincerely apologize to anyone whose feelings we have hurt, it was not our intention.”

De torens met een totaal vloeroppervlak van in totaal 128.000 m² worden naar verwachting in 2015 voltooid.

Bron MVRDVBron MVRDV

    • Marije Willems