12 mensen vast na rellen Utrecht-Twente

De politie heeft vandaag opnieuw vier mannen aangehouden in verband met de rellen na de voetbalwedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente, vorige week. In totaal zitten er nu 12 verdachten vast. Dat meldt de politie Utrecht.

Die vier mannen werden opgepakt in de buurt van het voetbalstadion van FC Utrecht, waar vanmiddag de wedstrijd tussen Utrecht en Feyenoord werd gespeeld.

De wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente in de Galgenwaard liep uit de hand toen Twente-supporters met vuurwerk naar het nabijgelegen Utrecht-vak gooiden. De wedstrijd werd stilgelegd en na afloop werden de uitsupporters in het vak gehouden om een confrontatie met de Utrecht-aanhangers te voorkomen. Die keerden zich toen tegen de politie door met stenen te gooien. Acht agenten raakten gewond. De politie moest waarschuwingsschoten lossen om, zoals burgemeester Wolfsen het verwoorde, “het vege lijf te redden”.

Volgende week wil de politie de beelden publiceren van de verdachten die nog niet zijn geïdentificeerd. Het op internet zetten van relschoppers is overigens niet nieuw. In oktober gebeurde dat nog beelden van de rellen na NEC – Vitesse. In september werden beelden gepubliceerd van hooligans die op 17 september protesteerden tegen het beleid van Feyenoord.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ItmqO9dN0_8

    • Lex Boon