Zes Utrechtse relschoppers gepakt - de rest wordt op internet gezet

Vanmorgen zijn de eerste zes relschoppers die afgelopen zondag na FC Utrecht - FC Twente in gevecht raakten met de politie opgepakt. De politie wil de beelden van degenen die nog niet zijn herkend op internet zetten.

Een 16-jarige jongen werd in Utrecht opgepakt. De rest van de gearresteerden is ouder (tussen de 21 en de 37) en werd in de kraag gevat in Utrecht, Houten, De Bilt, Driebergen en Zeewolde. De politie verdenkt hen van openlijk geweld in het stadion en het gooien van stenen buiten het stadion.

http://youtu.be/ItmqO9dN0_8

De wedstrijd tussen FC Utrecht en FC Twente in de Galgenwaard liep uit de hand toen Twente-supporters met vuurwerk naar het nabijgelegen Utrecht-vak gooiden. De wedstrijd werd stilgelegd en na afloop werden de uitsupporters in het vak gehouden om een confrontatie met de Utrecht-aanhangers te voorkomen. Die keerden zich toen tegen de politie door met stenen te gooien. Acht agenten raakten gewond. De politie moest waarschuwingsschoten lossen om, zoals burgemeester Wolfsen het verwoorde, “het vege lijf te redden”.

De politie zette 25 rechercheurs op de zaak. Die hebben een deel van de verzamelde beelden bekeken en herkenden de zes verdachten. Zij gaan door met het bekijken van de beelden. De politie stelt dat meer aanhoudingen ‘zeker volgen’.

Het op internet zetten van relschoppers is overigens niet nieuw. In oktober gebeurde dat nog beelden van de rellen na NEC - Vitesse. In september werden beelden gepubliceerd van hooligans die op 17 september protesteerden tegen het beleid van Feyenoord.

    • Peter Zantingh