Voor wie zeker is van zijn maat

Over de webshop van Shoebaloo is niet zo goed nagedacht.

None

Wat

De nieuwe webwinkel van Shoebaloo. Shoebaloo begon in jaren zeventig als een in Spaanse laarzen gespecialiseerd boetiekje in de Jordaan, inmiddels is het een in designerschoenen en -tassen gespecialiseerde keten van vijf winkels (een in Rotterdam, vier in Amsterdam). Een zesde opent dit voorjaar in Maastricht.

Wat hebben ze

De webwinkel van Shoebaloo is onderdeel van de algemene site. Daar staan nu al de eerste leveringen uit de voorjaarscollecties op: torenhoge, frivole, prijzige pumps en sandalen van merken als Chloé en Vionnet, tassen van onder meer Fendi en Givenchy. Voor mannen zijn er veterschoenen van Dolce & Gabbana en de razend populaire sneakers van Lanvin.

Lang niet alle schoenen die op de site staan, zijn via de webshop te verkrijgen. Sommige merken mag Shoebaloo namelijk uitsluitend in Nederland verkopen.

Hoe ziet het eruit

Op de homepage komt een slideshow van modellen met Barbiehaar en op – uiteraard – torenhoge hakken voorbij. De site heeft ook wat editorials; een stukje over het nieuwe Nederlandse topmodel Daphne Groeneveld („Move over, Doutzen and Lara”), bijvoorbeeld, en foto’s van de feestelijke opening van de webshop op 1 december. Met een glas champagne of een beker soep in de hand kan op de tablet de webshop worden bekeken.

Maar de online winkel is zes dagen na de lancering nog niet helemaal klaar. Wie bij een schoen klikt op size-info, stuit op faketekst. Het is de bedoeling dat daar een omrekenschema komt met Britse, Amerikaanse en Europese maten.

Hoe word je geholpen

Bij de ‘gewone ’ winkels van Shoebaloo is het dit weekend uitverkoop. Daar doet de webwinkel niet aan mee, omdat afgeprijsde schoenen bij Shoebaloo niet mogen worden geruild. En dat is lastig, bij via internet gekochte schoenen. Zelfs bij hetzelfde merk heb je niet altijd dezelfde maat.

Bij het beroemde Net-a-porter.com is over die complicatie nagedacht: als schoenen groter of kleiner vallen dan normaal wordt dat verteld (ruilen mag daar overigens altijd). Dat doet Shoebaloo.nl niet. Er wordt zelfs geen informatie over materiaal of hakhoogte verstrekt. Wel kun je – in principe – van een paar schoenen tot vijf paar tegelijk in één maat bestellen. Ja hoor, doet u mij maar vier paar huidkleurige suède pumps met dikke gouden plateauzool van Charlotte Olympia à 775 euro.

Shoebaloo verzendt gratis door heel Europa. Aangeraden wordt voor aankoop de ruil- en retourvoorwaarden te bekijken. Maar die worden (nog?) nergens vermeld. Je moet mailen naar de klantenservice om de informatie te krijgen.

Voor wie

Je moet wel erg zeker zijn van je zaak (en je maat) zijn om schoenen te bestellen bij Shoebaloo.nl. Het is te hopen dat de webshop snel wordt verbeterd.

    • Milou van Rossum