Uitgelicht zaterdag

scene uit de film Liever Verliefd (2003) FOTO: Independent Films

Film

Stage Door (Gregory La Cava, 1937, VS). Katharine Hepburn, Ginger Rogers en Lucille Ball samen in spitsvondig geschreven, sterk gespeeld melodrama over ambitieuze jonge actrices in New York. De rijke Hepburn belandt in een kostschool voor actrices waar ze de nodige concurrentie ondervindt.BBC 2, 15.15-16.45u.

Hard Candy (David Slade, 2005, VS). Een pedofiele fotograaf maakt via internet een afspraakje met de 14-jarige, vroegrijpe Hayley (Ellen Page, bekend van Juno). Eenmaal bij hem thuis verdooft ze hem en dan zijn de rollen omgedraaid.Canvas, 23.00-00.45u.

Soom/Breath (Kim Ki-duk, 2007, Z-K). De wonderbaarlijk productieve Zuid-Koreaanse regisseur trakteert op de opbloeiende liefde tussen een versmade echtgenote en een ter dood veroordeelde moordenaar. Wat zich ontspint is een even ernstige als bizarre lichtvoetige meditatie over schuld en boete, vergeving en vergelding. Ned. 2, 23.40-01.00u.

Basic Instinct (Paul Verhoeven, 1992, VS). Doeltreffende thriller van Verhoeven, die de lessen van Alfred Hitchcock aanpaste aan de hogere tolerantiedrempel van de jaren 90. Schijnbaar koele, superzinnelijke, intelligente en biseksuele bestsellerauteur Sharon Stone verleidt detective Michael Douglas, die onderzoekt of zij haar minnaar heeft vermoord. RTL7, 00.00-02.20u.

North Country (Niki Caro, 2005, VS). Meeslepende film over de vernederingen die mijnwerksters moeten doorstaan. Charlize Theron als rouwdouwer die met seksuele intimidatie te maken krijgt en een rechtszaak aanspant. Beelden van de grauwe levens van de vrouwen worden afgewisseld met die van de rechtszaak. Net5, 00.05-2.40u.

Informatief

Vranckx: Big business in Ramallah. Reportage over de onbekende kant van Ramallah: nachtclubs, modeshows, zakenmannen met grote plannen. Maar ook met werklozen die in armoede leven omdat er geen werk is. Canvas, 20.10-20.40u.

Wie die alten Ägypter übers Meer fuhren. Op een bas-reliëf van de tempels van Deir el-Bahri wordt vermeld dat in opdracht van farao Hatsjepsoet (1500 v.Chr.) een vloot naar het Land van Poent vertok en terugkeerde met kostbaarheden. In deze film de laatste stand van het onderzoek naar Hatsjepsoet en die expeditie. Arte, 20.15-21.45u.

Nachspiel. Het Duitse vrouwenvoetbalelftal zou naar aller verwachting afgelopen zomer wereldkampioen worden. Maar het liep allemaal anders. Documentairemaker Sung-Hyung Cho kreeg voor, tijdens en na het toernooi overal toegang om alle gebeurtenissen vast te leggen. ZDF, 00.15-00.45u.

Amusement

100 Porsches and me. Als roadmovie vormgegeven documentaire over mensen die verslingerd zijn aan Porsches. Zoals Jerry Seinfeld, die zijn verzameling bewaart in een hangar in Californië, Herbert Linge, de man die stand-in was van Steve McQueen in de film Le Mans en de Finse oud-coureur Rauno Aaltonen, die bij twintig graden onder nul zijn auto pirouettes laat draaien op het ijs. Arte, 16.10-17.45u.

Het gordijnpaleis van Ollie Hartmoed. Eerste aflevering van serie van Norbert ter Hall (regie) en Robert Alberdingk Thijm (scenario) over een ingewikkelde familie. De overgrootvader (Aart Staartjes) van de negenjarige Ollie (Teun Stokkel) heeft maar één wens: op zijn honderdste verjaardag wil hij de hele familie Hartmoed bij elkaar hebben. En een witte Kerst. Ollie zet alles op alles om deze haast onmogelijke opdracht te vervullen. Ned.3, 18.55-19.48u.