PSV wint nipt van zwak NAC Breda, tweede na AZ in Eredivisie

PSV heeft vanavond een 1-0 zege geboekt op NAC Breda. De Eindhovenaren waren in eigen huis aanmerkelijk beter, maar benutten de kansen niet.

Alleen Dries Mertens vond het net in het duel in Eindhoven. De Belgische vleugelspits schoot in de 37e minuut zijn dertiende treffer van het seizoen binnen. In blessuretijd kreeg Jeremain Lens twee keer dom geel. Eerst schoot hij de bal weg, even later nam hij niet genoeg afstand bij een vrije trap.

NAC kon in Eindhoven nauwelijks meekomen, zo werd al snel duidelijk. De bezoekers leden telkens snel balverlies en werden opgejaagd door PSV om dat moment nog eens te bespoedigen. Profiteren deed de thuisploeg echter niet. Pas na ruim een halfuur was het Mertens die scoorde, nadat Tim Matavz, Kevin Strootman en Zakaria Labyad NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar al eerder aan het werk hadden gezet.

In de tweede helft duurde het een kwartier voordat PSV weer gevaarlijk werd, maar vlak daarna was er ook een kans voor de bezoekers. Santi Kolk schrok echter van de enorme kans die hij kreeg en rolde de bal naar PSV-keeper Andreas Isaksson in plaats van de gelijkmaker te scoren. Kolk scoorde even later wel, maar stond toen buitenspel waardoor de stand 1-0 bleef.

In de slotfase verstevigde PSV de grip op de wedstrijd weer, maar bleef het spel slordig. Gescoord werd er niet meer. PSV herovert dankzij de zege de tweede plaats in de Eredivisie, die het eerder vandaag kwijtraakte aan FC Twente. De Eindhovenaren staan weer vier punten achter op AZ en een punt voor op de ploeg uit Enschede. NAC blijft twaalfde.

    • Hans Klis