Kidsflits

E367234 December 1999 Frankie Muniz From The New Movie "My Dog Skip". (Handout Photo via Getty Images) Getty Images

Tips voor kinderprogramma’s in het weekend. Genoemde leeftijden zijn een suggestie van de redactie.

Mijn hond Skip

Vanaf 6 jaar. Vertederende Amerikaanse familiefilm. Willie Morris is een verlegen jongen die vrijwel alleen maar boeken leest. Als zijn ouders hem een hondje cadeau geven komt daar verandering in. De kleine jack russel leert hem ware vriendschap kennen. De film is Engels gesproken en Nederlands ondertiteld.

Zaterdag, Ned. 3, 15:30-17:00 uur.

Het groot kinderdictee der Nederlandse taal

Vanaf 9 jaar. Zestig kinderen uit groep 8 maken uit wie de beste speller is. Schrijver Jacques Vriens schreef dit jaar het dictee. Hij schreef onder andere de boeken Meester Jaap en Achste-groepers huilen niet.

Zaterdag, Ned. 3, 17.55-18.45 uur.

Hoe overleef ik...?

Vanaf 9 jaar. Net als in de gelijknamige boeken komen in deze serie puberkwesties luchtig aan bod. Deze aflevering gaat over de eerste date. Rosa probeert stoer te doen tijdens haar eerste afspraakje.

Zondag, Ned 3, 18:10-18:45 uur.