'Ik ben best wel leuk - als ik een date wil, regel ik die'

Datingsite Paiq koppelt wekelijks voor Lux twee singles. Deze week Tom en Patricia.

Voor

Patricia: „Mijn ex-vriend en ik wisten wel dat we andere toekomstdromen hadden, maar we dachten altijd: dat komt later wel goed. Maar op een dag is het later en zit je samen op de bank te plannen en kom je er niet uit.”

Tom: „Mijn werk is belangrijk. Als een baan me niet bevalt, creëer ik zelf een leukere. Ik heb vrij snel carrière gemaakt. Ik stuur nu een team van dertig adviseurs aan bij een bedrijf dat opleidingen en trainingen verkoopt. We halen goede resultaten.”

Zij: „Ik hou er niet van om door bekenden gekoppeld te worden. Ik ben best wel leuk – als ik een date wil dan regel ik er eentje.”

Hij: „Ik heb een aantal langere relaties gehad, maar nog niet samengewoond. Op een gegeven moment groei je uit elkaar, dan is de match eruit. Ik ben iets vaker degene geweest die het uitmaakte.”

Zij: „Mijn ideale man is donker, het Mediterrane type. Hij is slim, hij kan relativeren, is groot en breed en geeft me het gevoel dat hij me kan beschermen. Gevoelig hoeft hij niet te zijn – niet gevoeliger dan ik, in elk geval. Ik hou van echte mannen- mannen.”

Hij: „Ik hou van vrouwelijke, verzorgde vrouwen. Reislustig zijn is een pre, en er moet een humorklik zijn.”

Na

Zij: „Ik was er eerder, en de eerste man die in zijn eentje het café binnenstapte zag er niet uit: lelijk, onverzorgd en te dik. Gelukkig ging hij aan een ander tafeltje zitten. Kort erna verscheen Tom: vrolijk, iel, een beetje kalend.”

Hij: „Uiterlijk vond ik haar wel aantrekkelijk, met haar lange haar en opgemaakte gezicht. Maar ze stelde meteen een nogal directe vraag. Ik snap wel waarom, het zal onzekerheid geweest zijn, maar ik was net binnen. ‘Ik moet even landen’, zei ik.”

Zij: „Het werd gezellig, zeker. Hij leek een beetje zenuwachtig, vertelde hele verhalen: over zijn werk, over de reizen die hij gemaakt had en hoe dat hem nieuwe inzichten had gegeven, over de marathons die hij loopt...”

Hij: „Bij het vinden van raakvlakken was ze weinig behulpzaam. Reizen vond ze zonde van d’r geld, en in mijn verslag van de marathon in Berlijn was ze nauwelijks geïnteresseerd. Ik kan daar heldhaftig over vertellen.”

Zij: „Voor mij was er helaas geen vonk, klik, sprankel. Bij het afscheid voelde ik me verplicht om dat tegen hem te zeggen.”

Hij: „Toen we buiten stonden en de avond evalueerden was ze niet erg enthousiast. Ze zei dat ze me te ielig vond. Nou ja, dat mag ze vinden natuurlijk. Maar ik dacht wel: dan zeg ik ook hoe ik het ervaren heb. Dus ik zei: één, jij bent mijn type ook niet, en twee, ik vond dit geen goede match.”

Zij: „Tom vond mij wel mooi en spontaan, zei hij, maar niet avontuurlijk genoeg. Daar moest ik erg om lachen, want avontuurlijk ben ik zeker. Het is ook lastig om elkaar in één avond goed te leren kennen, natuurlijk. Ik neem zijn feedback mee voor een volgende date.”

Hij: „Ik heb haar nog twee goede filmtips gegeven. Die heeft ze in d’r telefoon gezet.”

    • Sandra Heerma van Voss