Iets rustiger

Na een wisselvallige en onstuimige week is het dit weekeinde even iets rustiger. Bijna de spreekwoordelijke stilte voor de storm, want komende week gaat het opnieuw flink waaien en regenen.

Zaterdag voert een westelijke stroming heldere lucht aan. De zon komt geregeld tevoorschijn en op de meeste plaatsen blijft het droog. Een uitzondering geldt voor de noordelijke provincies, waar het vrijdag ook al erg buiig was in vergelijking met de rest van het land. In het midden en zuiden blijft het vooralsnog bij een enkel onbetekenend buitje. Bij een matige en op de Wadden soms krachtige westelijke wind wordt het maximaal een graad of 7.

Komende nacht verdwijnen de buien en worden wolkenvelden afgewisseld door brede opklaringen. De temperatuur daalt in het binnenland tot een graad of 2.

Zondag belooft vrij mooi te beginnen met flinke zonnige perioden. In de loop van de middag neemt de bewolking toe maar het blijft tot de avond vrijwel overal droog. Een matige, en later aan de kust soms krachtige zuid- tot zuidwestenwind voert tijdelijk iets koudere lucht aan. Het wordt in de middag maximaal een graad of 5.

Maandag trekt een regengebied geleidelijk naar het oosten weg. In de nacht naar dinsdag volgt opnieuw regen met een sterk aanwakkerende zuidwestenwind.