Hockeyers lopen finale Champions Trophy mis

Tim Jenniskens ligt op de grond terwijl Spanjaard Marc Salles ervandoor gaat. Spanje won de wedstrijd met 3-1 en gaat naar de finale. Voor Nederland wacht hooguit het brons. Foto AP / David Rowland

Het Nederlands hockeyteam speelt morgen om het brons in de troostfinale van de Champions Trophy tegen Nieuw-Zeeland. Oranje verloor vandaag met 3-1 van Spanje, dat daardoor in de finale tegen Australië mag spelen.

Spanje kwam al in de tweede minuut op voorsprong via Eduard Tubau. Een domper voor Nederland, dat moest winnen om de finale te behalen. Met vier strafcorners wist Oranje de druk goed op te voeren, maar tot doelpunten leidde het niet. Spanje bleek effectiever en maakte de 0-2, waarna Bob de Voogd voor rust nog wel 1-2 maakte.

Na rust had de wedstrijd hetzelfde beeld: Oranje zette druk op zoek naar de gelijkmaker, maar Spanje was doelgerichter. Twintig minuten voor tijd viel het doek toen Gabriel Dabanch de 1-3 maakte. Daardoor speelt het team van bondscoach Paul van Ass morgen om het brons tegen Nieuw-Zeeland. In de groepsfase trof Oranje dat team ook al: toen werd het 3-3.

    • Peter Zantingh