Compact lijfje

In vergelijking met gezicht, hals en handen komt de rest van het vrouwenlichaam er in de cosmetica-industrie bekaaid van af. Niks geen rimpel bestrijdende, ouderdomsvlekken wegblekende, poriën verkleinende, zelfbruinende, oneffenheden wegstrijkende en liftende crèmes, lotions en serums voor romp, borsten, armen en benen. Die moeten zich behelpen met hydraterende bodylotions en anticellulitis-middelen.

Een gat in de markt, kortom, dat er bijna om schreeuwde te worden gevuld. En ja hoor: het Italiaanse Collistar is van mening dat „hoewel de lichaamshuid beter beschermd is en minder blootgesteld wordt dan de gezichtshuid” ook zij „dagelijks goede verzorging” behoeft. Wat heet: de Crema corpo lifting anto-età (in goed Nederlands: anti age lifting bodycream) belooft het vrouwenlichaam „gladder” en bij regelmatig gebruik zelfs „compacter” te maken, onder meer dankzij Superlift (een ingrediënt dat is verkregen uit de kurkeik), en een ingebouwde peeling. „New youth for the body.” De „delicate geur” moet de gebruikster bovendien op een „oprecht fijn cocooning gevoel” trakteren.

Als alles wat de cosmetica-industrie belooft waar was, had ik nu een heel ander hoofd, maar het moet gezegd: de crème laat een prettig glad laagje achter, en dat zonder de tegenwoordig alomtegenwoordige siliconen. Die kloeke pot komt wel leeg. MvR

Collistar, Crema corpo lifting anto-età, 400 ml, 44,25 euro. collistar.nl