C1000 Almelo maandag weer open na dodelijke schietpartij

Het filiaal van C1000 in het winkelcentrum Schelfhorst in Almelo, waar gisteren een dodelijk schietpartij plaatsvond, gaat maandag weer open.

Medewerkers besloten dat vandaag op een bijeenkomst waar ook burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld bij aanwezig was, meldt een woordvoerder van de keten aan persbureau Novum. Bij de schietpartij gisteren kwam een achttienjarige caissière om het leven. De dader, waarschijnlijk de ex-vriend van het slachtoffer, en een politieagent in opleiding pleegde na de schietpartij zelfmoord.

Het filiaal was vandaag dicht. De collega’s van het slachtoffer zochten steun bij elkaar op een bijeenkomst. De zegsvrouw geeft aan dat maandag een moeilijke dag wordt, maar dat het personeel zich gesteund voelt door inwoners, klanten en winkeliers.

Burgemeester Hermans-Vloedbeld bezocht vandaag het winkelcentrum om daar te praten met de medewerkers, winkeliers en bezoekers. Het Wijkcentrum De Schelf aan het Binnenhof in Almelo was vanmiddag open voor mensen die willen praten of ervaringen willen delen over de schietpartij. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld naar de schietpartij.

Update 19.12 uur: Het dienstwapen van de agent in opleiding die vrijdag een 18-jarige vrouw doodschoot in een supermarkt in Almelo, is bij zijn lichaam gevonden. Dat heeft persofficier van justitie Carlo Dronkers vanavond tegenover RTV Oost gemeld. Het staat nog niet vast of met dit wapen is geschoten. Onderzoek moet dat uitwijzen. Naar verwachting is daar maandag meer duidelijkheid over. Volgens Dronkers zijn er geen andere wapens gevonden.

    • Hans Klis