Amy & Fred Perry

None

De allerlaatste collectie die zangeres Amy Winehouse in samenwerking met het Britse merk Fred Perry – bekend van de poloshirts – ontwierp, zou eigenlijk pas in februari gelanceerd worden. Maar omdat haar album Lioness: Hidden Treasures vorige week postuum verscheen, werd besloten ook alvast een deel van haar zomercollectie voor 2012 uit te brengen.

En die collectie – inmiddels haar derde – is behoorlijk zomers. Haar inspiratiebronnen waren de Amerikaanse stijl uit de jaren 50 en art deco uit Miami. Zo zijn er Cadillacs en jukeboxen te zien in de prints, en zijn alle kledingstukken uitgevoerd in pastelroze en lichtblauw in combinatie met zwart. Veertien items zijn er nu beschikbaar: onder meer een kort roze broekje, een babyblauwe polo, een beprinte handtas, een halterjurk met polokraag en een bloesje dat maar tot de navel reikt. De rest volgt in februari.

De collectie is alleen te bestellen via Fredperry.com. De prijs voor een polo ligt rond de 100 euro, een jurk kost zo’n 150 euro. Fred Perry maakt Amy’s royalties over naar de Amy Winehouse Foundation die jonge mensen in nood steunt.

    • Nathalie Wouters