ADO Den Haag zet met zege tegen Heracles opmars voort

ADO Den Haag heeft gisteravond zijn opmars in de eredivisie voortgezet. De formatie van Maurice Steijn steeg na een 2-0 thuisoverwinning tegen Heracles naar de tiende plaats op de ranglijst en passeerde de tegenstander uit Almelo. ADO Den Haag is nu vier wedstrijden op rij ongeslagen. Volgende week wacht in een uitduel met Ajax in de Amsterdam Arena. Middenvelder Jens Toornstra is dan geschorst.

ADO Den Haag begon met slechts één punt in drie thuiswedstrijden slecht aan het seizoen. De ploeg leek na het vertrek van trainer John van den Brom en dragende spelers Frantisek Kubik en Dimitri Boelykin veel aan kwaliteit te hebben ingeleverd. ADO Den Haag had het geluk dat publiekslieveling Wesley Verhoek op het laatste moment een transfer naar Nottingham Forrest afwees.

Nadat ADO Den Haag eind september de eerste thuiszege behaalde tegen VVV Venlo (2-0) volgde begin oktober een verrassende overwinning in de Kuip tegen Feyenoord (0-3). ADO Den Haag wist drie weken later nog wel thuis te winnen van NEC van (1-0), maar daarna volgde weer een verval.

De laatste weken kreeg ADO Den Haag te kampen met een reeks aan blessures waardoor zowel de voor- als achterhoede ernstig verzwakt raakte. Na gelijke spelen tegen FC Utrecht (2-2) en Excelsior (1-1) richtte de ploeg zich met een keur aan invallers verrassend op. Vorige week werd NAC in het eigen stadion met 3-0 van de mat gespeeld.

Zo begon ADO Den Haag gisteren vol vertrouwen aan de ontmoeting met Heracles. De aanwinst Ali Boussaboun Ali Boussaboun stond gisteren in de basis. De laatste keer dat de routinier aan een wedstrijd begon was op 23 april, toen hij voor NAC tegen Roda JC speelde. Boussaboun kwam gisteren tegen Heracles niet tot scoren.

De aanvaller Mike van Duinen maakte in de achtste minuut na een korte solo het openingsdoelpunt. Lex Immers scoorde in de 81ste minuut de 2-0. ADO Den Haag hoefde voor de zevende keer dit seizoen geen tegendoelpunt te incasseren. Alleen Vitesse en AZ wisten vaker ‘de nul’ te houden.