Weer

Grote regengebieden, zoals die van afgelopen nacht, komen voorlopig niet meer voorbij, maar een enkele bui valt er nog wel.

Het lagedrukgebied dat het in ons land vooral vanochtend in de kustgebieden nog stormachtig liet waaien, verplaatst zich de komende dagen langzaam van Noorwegen richting Finland. Daar is het dit weekend sterk wisselvallig en onstuimig weer, met veel winterse neerslag, terwijl Nederland dan in een drogere strook ligt met heel redelijk weer: meest droog en morgen zelfs veel zon.

Helemaal droog houden we het niet, met vanavond verspreid door het land een aantal buien. In de nacht is het op een enkele bui na droog en zijn er flinke opklaringen. Landinwaarts gaat het licht vriezen.

Morgen is de mooiste dag, met veel zon en alleen in het noordoosten van het land een paar buitjes. Aan zee staat er veelal een vrij krachtige westelijke wind, boven land is deze zwak tot matig. Het wordt 6 of 7 graden, met in de middag voor Limburg meer wolkenvelden.

Daarna is er minder zon. Tot en met maandag valt een enkele bui, ’s nachts vriest het in het oosten. Vanaf dinsdag zijn de nachten minder koud door meer wind en is het sterk wisselvallig.