Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politiek

Video: Occupy Law & Order: Special Victims Unit

De Occupy Wall Street-beweging nam gisteravond kort opnieuw het Zucotti Park in New York over. Althans de set van de misdaadserie Law & Order: Special Victims Unit die bedoeld was voor een aflevering over de beweging.

De demonstranten werden al vrij snel weer verwijderd door echte politieagenten, meldt persbureau Reuters. Maar het was voor hen een “nostalgische” en “vreemde” gewaarwording om zich op een bijna exacte replica te bevinden van hun oude tentenkamp, en om daar wéér verwijderd te worden door de autoriteiten. Bekijk hieronder de beelden: