Snorfiets is zeer populair

Steeds meer mensen maken gebruik van de snorfiets. Dit jaar zijn er 475.000 snorfietsen in Nederland, tegenover 300.000 in 2007, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De snorfiets (een gemotoriseerde tweewieler met kenteken, zonder helmplicht en met een maximumsnelheid van 25 km/uur) is volwassen geworden, zegt een woordvoerder van brancheorganisatie Bovag. „Vroeger was een snorfiets niet zo aantrekkelijk, maar nu heeft hij het uiterlijk gekregen van een scooter. Het is een hebbeding.” De snorfiets heeft diverse voordelen, somt de woordvoerder op: je kan je makkelijk verplaatsen in de stad, je hebt geen helm nodig, parkeren gaat makkelijk en je kan eenvoudig op- en afstappen. Volgens hem rijden in Amsterdam veel makelaars en koeriers op een snorfiets. (NRC)