Smartphone versus handschoen

None

APP

Hand in Glove

Voor Android, gratis verkrijgbaar via de Android Market ****

Een smartphonegebruiker heeft het al niet makkelijk. Een pertinent lege accu en continue vette vingervlekken op zijn glanzend apparaat. En dan brengt de winter nog een extra first world problem. Want hoe bedien je een smartphone met handschoenen aan?

Er zijn styluspennen, waarmee je de aanraakschermen die alleen op menselijke huid reageren kunt bedienen. Scheelt ook vette vingers, maar met handschoenen aan op de fiets is het lastig zoeken naar een pennetje.

Ook te koop, en een stuk praktischer: touch screen gloves, handschoenen die bijna James Bond-achtig aandoen, met speciale vingerafdruk-print op de vingertoppen. Voor nog geen tien euro heb je al een paar.

Misschien wel de simpelste oplossing: de nieuwe Hand in Glove-app. Ontwikkeld door iemand die naar eigen zeggen de irritatie over de extra hoeveelheid gemiste oproepen in de winter niet langer kon verkroppen.

De app verandert enkele basisfuncties: een telefoontje aannemen of iemand bellen kan met de volumeknop, die aan de zijkant zit en met handschoenen aan te bedienen blijft. Ook kun je, door de volumeknop wat langer ingedrukt te houden, scrollen door het telefoonboek en met een druk op dezelfde knop iemand bellen.

Het is even zoeken hoe lang je knoppen precies in moet houden, maar na een tijdje proberen werkt de app prima. Lekker bellen dus in de winter, op de fiets, met handschoenen aan. Nu hopen dat je telefoon niet valt.

Stijn Bronzwaer

    • Stijn Bronzwaer