Perry’s homofobe campagnefilmpje roept op tot persiflages

Voor Rick Perry is de maat vol: Obama voert een ‘oorlog tegen het geloof’. In zijn nieuwe campagnefilmpje bepleit de Republikein daarom dat “geloof het land weer sterk kan maken.” Dat het gepaard gaat met een homofobe boodschap, zette velen ertoe aan de spot te persifleren.

Perry
Perry

Voor Rick Perry is de maat vol: Obama voert een “oorlog tegen het geloof”. In zijn nieuwe campagnefilmpje bepleit de Republikein daarom dat “geloof het land weer sterk kan maken.” Dat het gepaard gaat met een homofobe boodschap, zette velen ertoe aan de spot te persifleren.

Perry zegt zich niet te schamen voor zijn geloof en voegt eraan toe dat er iets goed mis is met de VS: “There’s something wrong in this country when gays can serve openly in the military but our kids can’t openly celebrate Christmas or pray in school.”

Veel niet-gelovigen zijn verbolgen dat Perry het geloof aanwendt om homo’s openlijk te discrimineren. Een populaire manier om de onvrede over zijn boodschap te ventileren, is zelf een ‘verkiezingsfilmpje’ op te nemen:

http://youtu.be/g8sbBVOt40Q

    • Peter Zantingh