Johnny Depp geeft alle christenen ‘klap in het gezicht’

RNPS IMAGES OF THE YEAR 2008 U.S. actor Johnny Depp poses for photographers at the premiere of the film "Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street" in Leicester Square in London January 10, 2008. REUTERS/Kieran Doherty (BRITAIN)
RNPS IMAGES OF THE YEAR 2008 U.S. actor Johnny Depp poses for photographers at the premiere of the film "Sweeney Todd: The Demon Barber Of Fleet Street" in Leicester Square in London January 10, 2008. REUTERS/Kieran Doherty (BRITAIN)

“Johnny Depp zal branden in de hel!” spreekt pastoor James David Manning dreigend in de camera. Dat krijg je ervan als je Jezus afschildert als bezopen zwerver in een stripclub.

Depp speelt gitaar in het nummer Jesus Stag Night Club van de Britse band Babybird. In het lied zit een stomdronken dakloze man in een stripclub die wel verdacht veel op Jezus Christus lijkt. Als de look-a-like vervolgens in elkaar wordt gemept blijkt het aan het einde van het liedje ook daadwerkelijk de Messias te zijn.

Manning, woordvoerder van de The Christian Coalition kan er niet om lachen, en is ervan overtuigd dat de excentrieke acteur en de bandleden eeuwig zullen branden in het Hellevuur. Daarnaast eist de pastoor dat het nummer verbannen wordt van de Britse radio. Hij zegt ziek te worden van het gedrag van Depp in zijn vurige betoog waarin niet vaak genoeg kan onderstrepen hoezeer hij de acteur verafschuwt.

“Het is een klap in het gezicht van alle christenen ter wereld.”

    • Annemarie Coevert