Je kan altijd nog glühwein drinken

Netherlands, Maastricht, 08.12.2011 Kerstmarkt in centrum Maastricht. Winterwonderland op het Vrijthof. Muntenverkoop. Christmasmarket in centre Maastricht. Winterwonderland on Vrijthof. Sale coins. foto Chris Keulen

Het zal wel aan het weer liggen. Geen witte sneeuwvlokken en ook geen fris winterzonnetje, maar storm en regen. Weer om binnen te blijven.

In de spiegeling van de ruit van de kermisexploitant zijn dan ook maar weinig mensen te zien.Twee euro per persoon, vijf euro voor drie ritten: het bordje staat zinloos achter het gebarsten raam.

Elk jaar vindt op het Maastrichtse Vrijthof Winterwonderland plaats. Een kerstmarkt naar Duits voorbeeld, die volgens fotograaf Chris Keulen steeds commerciëler wordt.

Voor de kermisexploitanten is het een handige manier om de winter door te komen, voor toeristen is het reden om naar de Limburgse hoofdstad te trekken.

Want die bezoekers komen nog wel, denkt Keulen. Die komen elk jaar. „Het is ook niet alleen maar kermis hoor”, zegt hij. „Je kunt er ook braadworst eten en glühwein drinken.”