Espresso met Domagoj Vida

De knipoog van Dynamo Zagreb-verdediger Domagoj Vida heeft geleid tot een storm van speculaties over omkoping. De Kroaten namen een voorsprong van 1-0 op Olympique Lyon om vervolgens met 7-1 te verliezen. ‘Het was een vliegje,’ zegt Domagoj Vida. ‘Ik knipoogde helemaal niet naar Lyon-aanvaller Bafétimbi Gomis.’

De knipoog van verdediger Domagoj Vida na de 1-5.

Omkoping

De knipoog van Dynamo Zagreb-verdediger Domagoj Vida heeft geleid tot een storm van speculaties over omkoping. De Kroaten namen een voorsprong van 1-0 op Olympique Lyon om vervolgens met 7-1 te verliezen. ‘Het was een vliegje,’ zegt Domagoj Vida. ‘Ik knipoogde helemaal niet naar Lyon-aanvaller Bafétimbi Gomis.’ Hij neemt een slokje espresso. ‘Ik knipoog nooit naar mannen.’ Hij zou ook zijn duim omhoog hebben gestoken. ‘Ik probeerde het vliegje met mijn duim uit mijn oog te halen,’ legt de knipogende Kroaat kalm uit. ‘Meer niet.’ In Amsterdam zijn er mensen die hebben gezien dat hij ook even heeft getelefoneerd. ‘Op het veld?’ zegt Domogoj Vida verbaasd. Hij neemt nog een slokje espresso. ‘Je zult het misschien niet geloven,’ zegt hij dan, ‘maar er zat ook een vliegje in mijn oor.’

Ajax heeft gisteren bekendgemaakt dat het de UEFA om opheldering gaat vragen. Domagoj Vida zou wel van een gokje houden. ‘Alle Kroaten houden van gokken,’ zegt de verdediger van Dynamo Zagreb. ‘Zoals iedereen bij Ajax van zeiken houdt.’ Na de wedstrijd tegen Lyon is de trainer van Zagreb ontslagen. Ik vraag Vida wie hem moet opvolgen. ‘Louis van Gaal,’ zegt hij. ‘Volgens mij houdt iedereen in Amsterdam dan weer van ons.’ Vida knipoogt. ‘Maar Johan Cruijff is ook welkom.’

    • Ernest van der Kwast