EK zwemmen: nationaal record Van der Zanden

Zwemster Wendy van der Zanden heeft bij de EK kortebaan in het Poolse Szczecin een Nederlands record op de 200 meter wisselslag gezwommen. Haar 2.09,66 minuten was twaalf honderdsten sneller dan de oude toptijd van Femke Heemskerk, die dat record in 2008 zwom. De nieuwe toptijd leverde in de finale een zesde plaats op.

Ook de andere Nederlandse finalisten wonnen geen medaille. Tessa Brouwer werd achtste op de 50 meter schoolslag in 31,26 seconden. Job Kienhuis werd in de finale van de 400 meter vrije slag negende. Hij zwom een tijd van 3.45,31 minuten, ruim zes seconden langzamer dan de Duitser Paul Biedermann.

Op de 4x50 meter wisselslag greep Nederland net naast een medaille. Bastiaan Lijesen, Robin van Aggele, Joeri Verlinden en Joost Reijns zwommen veertien honderdsten trager dan Duitsland dat brons won. Italië won goud, Rusland zilver.