Tientallen doden bij brand in ziekenhuis India

Firefighters evacuate a patient from a hospital after it caught fire in Kolkata December 9, 2011. Fire swept through a hospital in the eastern Indian city of Kolkata on Friday, killing at least 40 people, most of them patients, officials said. REUTERS/Rupak De Chowdhuri (INDIA - Tags: DISASTER HEALTH TPX IMAGES OF THE DAY)
Firefighters evacuate a patient from a hospital after it caught fire in Kolkata December 9, 2011. Fire swept through a hospital in the eastern Indian city of Kolkata on Friday, killing at least 40 people, most of them patients, officials said. REUTERS/Rupak De Chowdhuri (INDIA - Tags: DISASTER HEALTH TPX IMAGES OF THE DAY) Reddingswerkers evacueren een patiënt uit het brandende ziekenhuis in Kolkata. Foto Reuters / Rupak De Chowdhuri

Bij een brand in een ziekenhuis in de Indiase deelstaat West-Bengalen zijn zeker 88 mensen om het leven gekomen. De brand brak uit in de kelder van het gebouw in de stad Kolkata.

Reddingswerkers ondervonden veel problemen bij het evacueren van de grotendeels bedlegerige patiënten.

Getuigen zeiden dat het zeker een uur had geduurd voordat de brandweer arriveerde. Inmiddels had het vuur zich een weg naar boven gevreten en vulde het gehele gebouw zich met rook. Veel mensen stikten in de rook.

    • Marije Willems