Correcties en aanvullingen

Slingeland Ziekenhuis

In de ziekenhuislijst van Zorgverzekeraars Nederland (7 december, pagina 8) staat dat behandelingen aan verwijde buikaorta’s niet meer in het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem worden verricht. Dat is niet juist. Het ziekenhuis zegt daar wel volledig voor uitgerust te zijn.

RWE en Gazprom

In het artikel Het Westen houdt zich gedeisd (7 december, pagina 12) staat dat de energiemaatschappijen RWE en Gazprom een samenwerkingsakkoord sloten. Het gaat daarbij echter om een voorlopig akkoord, de samenwerking is nog niet definitief.

Parlement Egypte

In het artikel Leger Egypte houdt grip op grondwet (8 december, pagina 3) staat dat het nieuwe Egyptische parlement honderd leden zal tellen. Dat is onjuist. Het parlement zal bestaan uit 498 gekozen en tien benoemde leden. Een grondwetgevende vergadering, die Egypte een nieuwe constitutie moet geven, zal daarentegen wel honderd leden tellen.