Gewonde bij ontploffing bompakket in overheidsgebouw Rome

In een overheidsgebouw in Rome is een bompakket ontploft. Daarbij is zeker één gewonde gevallen. Dat meldt persbureau AP op gezag van de Italiaanse politie.

Volgens de politie het bompakket afgegaan toen het in een kantoor van Equitalia, de Italiaanse belastingdienst, geopend werd door een medewerker. Die liep daarbij verwondingen aan zijn handen op, maar zijn verwondingen lijken mee te vallen. Eerder werd gezegd dat hij ook oogletsel had opgelopen, maar dit bericht werd later ingetrokken.

De Italiaanse politie doet onderzoek naar een mogelijk verband met een bompakketje dat woensdag in Frankfurt werd onderschept. Het pakket was geadresseerd aan Josef Ackermann, de directeur van Deutsche Bank. De bom kon onschadelijk worden gemaakt.

Het bompakket bij Deutsche Bank was verstuurd door een Italiaanse anarchistische groepering die zichzelf de ‘Informele Anarchistische Federatie’ noemt. De politie in Rome is er donderdag op gewezen dat er mogelijk andere pogingen zouden worden gedaan, maar vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de aanslagen verband met elkaar houden.

    • Peter Zantingh