Zuckerberg slachtoffer Facebook

None

Een bodybuildersforum ontdekte een lek en publiceerde zijn foto's.

Door een veiligheidsprobleem op Facebook zijn veertien privéfoto’s van oprichter Mark Zuckerberg gelekt. Op een van de foto's is hij te zien in gesprek met de Amerikaanse president Obama, op een andere houdt hij een kip vast.

Het lek werd ontdekt door leden van een bodybuildforum. Facebook bood gebruikers de nieuwe mogelijkheid om in één keer meerdere foto’s van iemands profiel te rapporteren als ‘ongepast’. Door een fout kregen gebruikers die een foto als ongepast aanmerkten, echter ook toegang tot profielfoto’s die alleen zichtbaar zouden moeten zijn voor vrienden of een selecte groep contacten. Het probleem is intussen verholpen, liet Facebook gisteren weten. De mogelijkheid deed al enige tijd de ronde op internet. Facebook wist ervan, maar zegt dat Zuckerbergs foto’s slechts kort zichtbaar zijn geweest.

Facebook wordt vaak bekritiseerd om zijn omgang met privégegevens. Uitgerekend vorige week zegde het bedrijf onder druk toe meer te doen tegen schending van privacy en het ongevraagd delen van persoonlijke gegevens. (BBC)