Zoek een andere dokter

Edith Schippers (VVD) is enige tijd minister. Ik ben al 34 jaar huisarts. De laatste tijd komt Schippers met steeds wonderlijker ideeën. Zo wil ze dat huisartsen gaan concurreren (NRC, 3 december) en dat eenieder kan kiezen tussen een McDokter en een Michelinsterrendokter, bij voorkeur ’s avonds, want patiënten werken overdag en dokters ’s avonds en ’s nachts. Ik lees in dezelfde editie dat er geen inloopspreekuren meer zijn bij huisartsen. Ik heb elke morgen van acht tot negen uur zo’n spreekuur. Hier kunnen patiënten terecht zonder triage. Volgens de krant besta ik al niet meer. Volgens Schippers moet ik klanten tevreden stellen zonder dat het duurder wordt. Ik denk dat Schippers meer gelooft in de werkzaamheid van de markt dan in mijn werkzaamheid. Ze zal dus een andere dokter moeten zoeken. Dit zal haar – of haar opvolgers – duur komen te staan.

Kees Rovers

Huisarts, Dordrecht

    • Kees Rovers