Weer

De wind doet het tijdens het weekend even rustiger aan. Dat heeft te maken met de voorzichtige invloed van een hogedrukgebied dat in sneltreinvaart over de zuidoostelijke helft van Europa trekt: zaterdagmiddag ontstaat het boven Frankrijk en zondagavond arriveert het in Oekraïne. Daarna keert de onstuimigheid terug.

Een lagedrukgebied boven Schotland trekt op dit moment richting Scandinavië. Het waait daardoor vanavond zeer fors in Nederland, met langs de noordkust soms stormkracht 9.

Vannacht wordt het vrijwel overal droog bij 6 graden. Er zijn perioden met regen en hier en daar kan het onweren.

Pas morgenmiddag neemt de wind echt af. Als eerste in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Aan de Waddenkust waait het ook in de middag nog lange tijd hard tot stormachtig, 7 tot 8 Bft, en wordt het pas in de avond echt wat kalmer. Verder schijnt morgen geregeld de zon en vallen verspreid over het land wat regen- en hagelbuien, waarvan de meeste in de noordelijke provincies. De maximumtemperatuur is 8 graden.

Ook zaterdag is er ruimte voor zon, al zijn er in het noorden een paar buien.

Zondag is het lange tijd droog. Tegen de avond volgt regen.