‘Bezuinigingen passend onderwijs kost 5.000 leraren hun baan’

Ruim vijfduizend leraren verliezen naar verwachting hun baan door de bezuinigingen op het passend onderwijs. Dat schrijft het AD op basis van een nog niet gepubliceerd onderzoek van het ministerie van Onderwijs, vakbeweging en onderwijskoepels.

In de afgelopen maanden werd al flink gespeculeerd over de personele gevolgen van de bezuinigingsoperatie. De Algemene Onderwijsbond rekende zelfs op het ontslag van zesduizend leraren. De voorlopige cijfers laten nu een verlies van 3800 fulltime banen zien. In de praktijk komt dat volgens de krant neer op vijfduizend ontslagen.

Een woordvoerder van het ministerie wil in de krant niet reageren. De definitieve cijfers worden pas later verwacht.

“Inzet van alle partijen is altijd geweest om waar mogelijk gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te voorkomen en expertise van mensen te behouden.”

    • Marije Willems