Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Video: Iran laat neergehaalde Amerikaanse drone zien

De neergehaalde Amerikaanse drone wordt getoond op de Iraanse staatstelevisie. Foto AFP / Press TV

Hij is een beetje beige en niet zwart of grijs zoals je zou verwachten. Ook is ie misschien groter dan je in eerste instantie dacht. Maar dit moet de in Iran neergestorte Amerikaanse drone voorstellen.

De Iraanse staatstelevisie zond vandaag de eerste beelden uit van het onbemande vliegtuig dat het leger zondag neerhaalde. Volgens de ISAF (International Security Assistance Force), de NAVO-missie in Afghanistan, gaat het om een toestel waar het recentelijk de controle over verloor. Teheran spreekt van spionage.

Maar hieronder is dan de veelbesproken drone te bewonderen:

http://youtu.be/onu5kgNzCnE