Via eBay naar Spelen

De Britse sprinter James Ellington zoekt sponsor via veilingsite .

In de hoop aan de Olympische Spelen van volgend jaar in Londen mee te kunnen doen, heeft James Ellington zichzelf op de advertentiesite eBay gezet. De Britse sprinter is ‘te koop’ voor ruim 35.000 euro, waarvan de helft voor reis-, verblijf- en kledingkosten is en de andere helft voor salaris. In ruil voor het geld wil Ellington kleding met de sponsornaam dragen tijdens de training en op media-evenementen. „Alles wat ik nu nodig heb is een commerciële sponsor, zodat ik mij volledig kan toeleggen om in het Britse team te komen en hopelijk een medaille kan winnen”, zegt Ellington.

Ellington beschikt niet over een grote sponsor, mede doordat hij de afgelopen vier jaar geteisterd werd door blessureleed. Dit seizoen liep hij echter met 20,52 seconden een persoonlijk record op de 200 meter, waardoor zijn droom op olympisch succes nieuw leven werd ingeblazen. Volgens zijn management is er al veel interesse getoond in de advertentie. (AP)