uitgelicht

None

Film

13 Going on 30 (Gary Winick, 2004, VS). De dertienjarige Jenna wordt wakker als dertigjarige, en dan is ze en heeft ze wat zij zo graag wil hebben: een baan bij een tijdschrift voor meisjes en borsten. Verder is er in deze film niet zoveel verschil tussen dertien- en dertigjarigen. Hoofdrol van Jennifer Garner, die tot dan toe vooral bekend was uit de tv-serie Alias. RTL5, 20.30-22.30u.

Van Helsing (Stephen Sommers, 2004, VS). Peperdure mengelmoes van alle monsterverhalen uit de 19de eeuw. Het monster van Frankenstein helpt de weerwolf Dracula te verslaan – daar komt het in het kort op neer. Regisseur van The Mummy overspoelt de kijker met tollende filmbeelden.RTL7, 20.30-23.00u.

It Could Happen to You (Andrew Bergman, 1994, VS). Tweede regel van Sinatra’s tophit ‘Young at Heart’ leverde titel aan eenduidig sprookje in de traditie van Frank Capra. Niet-corrupte New Yorkse agent Nicolas Cage geeft aan serveerster Bridget Fonda bij wijze van fooi de helft van een loterijlot dat later 4 miljoen waard blijkt. Dit tot ergernis van zijn materialistisch ingestelde echtgenote Rosie Perez. RTL8, 20.30-22.30u.

Cellular (David R. Ellis, 2004, VS). In deze thriller wordt Kim Basinger ontvoerd en lukt het haar een onklaar gemaakte mobiele telefoon weer aan de praat te krijgen door een paar draadjes tegen elkaar te houden (ze is immers natuurkundelerares). Achtervolgingen, schietpartijen en ontsnappingen passeren de revue op tal van kleurrijke Californische locaties en het mobieltje blijft de show stelen. Veronica, 20.30-22.15u.

Informatief

Moordverhalen: De kindermoorden. Aflevering uit serie van Michiel van Erp over Nederlandse moordzaken, met nadruk op het verhaal achter het delict, de mensen die erbij betrokken waren en hun dilemma’s. Vanavond: een jonge moeder belt in verwarde toestand 112 en zegt dat iemand haar kinderen heeft „lekgestoken”. Ze wordt veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf en tbs. Ze ontkent nog altijd. Ned.1, 20.30-21.20u.

Airplane Repo: Not ready to fly. Realityserie. Nick Popovich steelt vliegtuigen in opdracht van financieringsmaatschappijen die geen betalingen hebben ontvangen. Hij haalt zowel privéjets terug als passagierstoestellen van gerenommeerde maatschappijen. Met zijn ploeg – verkenners, piloten en technisch personeel – spoort hij de toestellen op, voert in het geheim een korte inspectie uit en vliegt het toestel vervolgens terug naar de eigenaar.Discovery, 22.00-23.00u.

Memphis, Tennessee – eine Stadt verändert die Welt. Documentaire over de stad waar de carrière van Elvis Presley begon en waar blues, soul en gospel elkaar vonden in de studio’s van platenlabel Stax (Otis Redding, Aretha Franklin, Wilson Pickett, Isaac Hayes e.v.a.). De stad ook waar Gibson nog steeds gitaren bouwt, waar B.B. King zijn eigen bluesclub heeft en waar het muziekleven nog steeds bloeit.Arte, 22.45-23.40u.

On the case with Paula Zahn. Documentaireserie van voormalig CNN-anchor woman Paula Zahn over achtergronden van misdrijven. Vanavond A Death in the Desert: had Ted Binion verkeerde vrienden of betekenden drugs het einde van deze gokbaas uit Las Vegas? TLC, 00.00-01.00u.

Amusement

New Kids tribute. Marathonuitzending met eerst een documentaire over het maken van hun tweede speelfilm, gevolgd door alle afleveringen van de tv-serie over de vrienden uit Maaskantje.Comedy C, 20.00-05.40u.

Premier gezocht! Spelprogramma onder leiding van Daphne Bunskoek waarin vier kandidaten moeten laten zien hoeveel politiek talent ze hebben. De jury (Ed Nijpels, Nebahat Albayrak, André Rouvoet en Alexander Pechtold) beslist na elke ronde wie door mag. In de finale beslissen zij wie van de twee overgebleven kandidaten het meeste in huis heeft om premier van Nederland te worden.Ned.3, 20.25-21.55u.

Life is beautiful: Met uitzicht op het einde van het leven. Korte, bespiegelende film van Jeroen Berkvens uit de serie die zijn inspiratie put uit de adagia van Erasmus. Ned.2, 23.55-00.00u.

A Pink Floyd miscellany 1967-2005. Compilatie van zeldzame Pink Floyd-video’s en concertfilms, van hun eerste single ‘Arnold Layne’ (1967) tot het reünieconcert op Live 8 (2005). Daarnaast gerestaureerde beelden van Another Brick in the Wall (Part 2) en vertolkingen van ‘Grantchester Meadows’ (van het album Ummagumma) en Cymbeline (van More).Canvas, 23.45-00.45u.