Uitgaanspubliek kon hen niet met rust laten

NOVUM74:OCCUPY SOESTDIJK GEPEST DOOR BAARNS LYCEUM:SOESTDIJK;07DEC2011-Het kamp van Occupy in Soestdijk. De actievoerders hebben erg veel last van pesterijen door leerlingen van het nabijgelegen Baarns Lyceum.Novum/bdm/str.Bas de Meijer Novum BAS DE MEIJER

In de ochtendzon ziet het er zo vredig uit bij Occupy Soest, naast Paleis Soestdijk. Afgelopen zaterdagnacht was het er minder gemoedelijk. De actievoerders werden er geterroriseerd door tientallen jongeren die terugkwamen van het uitgaan. Die gooiden met vuurwerk, een van de tenten raakte beschadigd en er werden fietsbanden lek gestoken.

De Occupy-actie bij Paleis Soestdijk is begonnen door leden van de Soester groepering Niburu. Volgens de website houdt deze organisatie zich onder meer bezig met bekendmaking „van het wereldwijde contact met universele beschavingen” en ,,ufo-activiteit die in toenemende mate wordt gerapporteerd”.

Volgens fotograaf Bas de Meijer was het geweld van afgelopen zaterdag voor de Niburu-leden gisteren aanleiding om hun tent op te breken. Andere leden van Occupy Soest houden vol. In de Gooi en Eemlander zeiden ze eerder „tegen de bankensystemen” te zijn. Ze kozen naar eigen zeggen voor een strategische plek. „Want het paleis staat voor macht”, aldus actievoerder Morris Weijers.