Situatie Virginia Tech weer normaal, ‘schutter dood gevonden’

Caption: BLACKSBURG, VA - DECEMBER 8: Police officers walk across the Virginia Tech campus December 8, 2011 in Blacksburg, Virginia. A gunman shot two people, including a police officer, on the campus of Virginia Tech, and has not been captured. Jared Soares/Getty Images/AFP
Caption: BLACKSBURG, VA - DECEMBER 8: Police officers walk across the Virginia Tech campus December 8, 2011 in Blacksburg, Virginia. A gunman shot two people, including a police officer, on the campus of Virginia Tech, and has not been captured. Jared Soares/Getty Images/AFP Politieagenten speuren het terrein van Virginia Tech af naar de schutter. Foto AFP / Jared Soares

Het gevaar voor studenten op de Amerikaanse universiteit Virginia Tech is geweken. Er zou geen sprake meer zijn van een “actieve dreiging” nadat eerder vanavond bij een schietpartij twee mensen omkwamen.

De schutter zou dood gevonden zijn, meldt persbureau Reuters op basis van televisieverslaggeving, en die zouook een van de twee doden zijn waarover eerder vanavond bericht werd.

Twitter avatar CollegiateTimes Collegiate Times No active threat, resume normal activities
Twitter avatar vtnews Virginia Tech News Law enforcement agencies have determined there is no longer an active threat or need to secure in place. Resume normal activities.

De universiteit sommeerde vanavond alle studenten en docenten op de campus binnen te blijven en de deuren op slot de doen. De vrees bestond dat het schietincident anders een herhaling zou worden van de moordpartij die op 16 april 2007 plaatsvond. Toen richtte de 23-jarige Zuid-Koreaan Cho Seung-Hui een bloedbad aan op de campus van Virginia Tech. Daarbij kwamen 33 mensen, waaronder de schutter, om het leven en raakten nog eens 25 mensen gewond.

Beelden van persbureau AP van eerder vanavond:

Volg de Twitter-accounts van Virginia Tech en universiteitskrant Collegiate Times voor de laatste ontwikkelingen.

    • Hans Klis