Radicalen verstoren debat over modernisering islam

Een groep radicale moslims heeft gisteravond een bijeenkomst in het Amsterdamse debatcentrum De Balie verstoord. Bij de bijeenkomst over de islam was onder anderen GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi aanwezig. Dibi en de Canadese schrijfster en liberale moslima Irshad Manji spraken daar over modernisering binnen de islam. Zo’n twintig radicale moslims, vermoedelijk van de beweging Sharia4belgium, riepen leuzen als ‘Allah Akhbar’ (Allah is groot) en gooiden met eieren, zo twitterden verschillende aanwezigen. Ook zou Manji zijn bespuugd. Agenten hebben tijdens de bijeenkomst ingegrepen en de relschoppers uit De Balie verwijderd, liet een politiewoordvoerder weten. Daarbij zouden twee arrestaties zijn verricht. Na het incident is het debat verder gegaan. (Novum)