Weer schietpartij bij Virginia Tech - twee doden

Caption: FILE - In this Jan. 21, 2008, file photo Suzanne Grimes holds up a picture of her injured son, Virginia Tech shooting victim Kevin Sterne, during a Senate Courts of Justice committee hearing on a bill to close the gun show loophole at the Capitol in Richmond, Va. Virginia Tech will begin making its case Wednesday, Dec. 7, 2011, before an Education Department judge, hoping to erase a government levied fine for acting too slowly in notifying students, faculty and staff and therefore in violation of a federal law requiring timely warnings when there are safety threats. Grimes is scheduled to testify. (AP Photo/Steve Helber, File)
Caption: FILE - In this Jan. 21, 2008, file photo Suzanne Grimes holds up a picture of her injured son, Virginia Tech shooting victim Kevin Sterne, during a Senate Courts of Justice committee hearing on a bill to close the gun show loophole at the Capitol in Richmond, Va. Virginia Tech will begin making its case Wednesday, Dec. 7, 2011, before an Education Department judge, hoping to erase a government levied fine for acting too slowly in notifying students, faculty and staff and therefore in violation of a federal law requiring timely warnings when there are safety threats. Grimes is scheduled to testify. (AP Photo/Steve Helber, File) Suzanne Grimes, de moeder van een van de slachtoffers van de schietpartij op Virginia Tech in 2007, houdt tijdens een hoorzitting van de Senaat een krant omhoog met berichtgeving over het bloedbad, januari 2008. Foto AP / Steve Helber

Op de campus van de Amerikaanse universiteit Virginia Tech, waar in 2007 ruim dertig doden vielen bij een schietpartij, zouden schoten gehoord zijn. Dat meldt de universiteit in Virginia op Twitter.

Update 20.03: Volgens een woordvoerder van Virginia Tech zouden twee doden gevallen zijn.

Twitter avatar apjvalk Guus Valk Virginia Tech bevestigt de dood van een politieman en een tweede persoon. Dader nog niet gevonden
Twitter avatar mpoppel Michael van Poppel Virginia Tech confirms gunman shot and killed police officer after routine traffic stop; 2nd person found dead at a parking lot

Update 19.48: Volgens de universiteitskrant van Virginia Tech, Collegiate Times, zouden zojuist opnieuw schoten gehoord zijn op de campus. Eerder zou al een man aangehouden zijn.

Twitter avatar CollegiateTimes Collegiate Times Students are reporting shots near Torgersen Hall

De schoten zouden vanavond in eerste instantie gelost zijn door een blanke man op een parkeerplaats. De universiteitsleiding adviseert studenten binnen te blijven. Het is nog onduidelijk of de schietpartij iets te maken heeft met het bloedbad in 2007.

Twitter avatar vtnews Virginia Tech News Gun shots reported- Coliseum Parking lot. Stay Inside. Secure doors. Emergency personnel responding. Call 911 for help.
Twitter avatar vtnews Virginia Tech News Suspect described as white male, gray sweat pants, gray hat w/neon green brim, maroon hoodie and backpack. On foot towards McComas. Call 911
Twitter avatar vtnews Virginia Tech News A police officer has been shot. A potential second victim is reported at the Cage lot. Stay indoors. Secure in place.

Op 16 april 2007 richtte de 23-jarige Zuid-Koreaan Cho Seung-Hui een bloedbad aan op de campus van Virginia Tech. Daarbij kwamen 33 mensen, waaronder de schutter, om het leven en raakten nog eens 25 mensen gewond.

De Amerikaanse universiteit werd in maart dit jaar veroordeeld tot de maximale boete van 55.000 dollar omdat zij zich schuldig had gemaakt aan nalatigheid. Pas twee uur na het vinden van de eerste twee dodelijke slachtoffers sloeg de universiteit alarm, in die tijd kon Cho zijn gang gaan. De timing van dit schietincident is opmerkelijk aangezien de universiteit vandaag in beroep ging tegen de boete.

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de universiteit alarm slaat vanwege een schutter, op 4 augustus werd ook al een gewapende man gesignaleerd op de campus, maar kwam het niet tot een schietpartij.

Volg de Twitter-accounts van Virginia Tech en Collegiate Times voor de laatste ontwikkelingen.

Een kaart van de campus:


Grotere kaart weergeven

    • Hans Klis