Lekker geleend popgeluid

None

PopHungry Kids of Hungary: Escapades ***

De groep Hungry Kids Of Hungary bestaat in werkelijkheid uit weldoorvoede Australiërs die uiterst toegankelijke popmuziek maken. Debuutalbum Escapades staat bomvol hitgevoelige liedjes die opvallen door hun fraaie samenzang en een veelzijdig geluid, dat zowel luchtig als intens kan klinken. In die veelzijdigheid schuilt meteen hun zwakte, want het vijftal leent zijn sound net zo makkelijk van de opgeruimde Afropop van Vampire Weekend als van de melancholieke close-harmony van Fleet Foxes. Desondanks is het moeilijk om voorbij te gaan aan het briljante popgevoel dat uit hun liedjes spreekt, in het springerige ‘Let me down’ of de melodieuze rijkdom van ‘The Vacationer’ waarin al hun invloeden zijn samengebald tot een onweerstaanbare mix van zoet, zuur en een klein beetje bitter. Wie bij een popquiz met een willekeurig nummer van Escapades geconfronteerd wordt, krijgt het moeilijk met de Hungry Kids of Hungary, die de hele pophistorie in zich lijken te hebben opgezogen. Een eigen geluid hebben ze niet of nauwelijks, maar wat ze maken is wel allemaal even aantrekkelijk.

    • Jan Vollaard