Landelijke bibliotheek voor elektronische boeken

Er komt op internet een landelijke bibliotheek voor het lenen van elektronische boeken. Voor het einde van volgend jaar moet ieder lid van een openbare bibliotheek de mogelijkheid hebben om via internet e-books te lenen. Dat liet staatssecretaris Halbe Zijlstra (VVD) van Cultuur gisteren weten. Zijlstra ziet zowel efficiëntie- als kostenvoordelen wanneer niet iedere bibliotheek een digitale collectie opzet, maar als dit landelijk gebeurt. Het kabinet trekt 15 miljoen euro uit voor de ‘digibieb’. De bibliotheekbranche is verantwoordelijk voor de inhoud, de rijksoverheid zorgt voor een goed functionerende website. Bibliotheken kunnen subsidie krijgen als ze zich aansluiten bij het project. Op een na hebben alle bibliotheken dit gedaan, zo meldde de staatssecretaris gisteren. (Novum)