Correcties en aanvullingen

Stembureaus in Rusland

In het kader bij het artikel Stembureauvoorzitter vult tegen betaling zelf de stembus (5 december, pagina 10 en 11) staat dat waarnemers van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa slechts toegang hebben gehad tot modelstembureaus in Rusland. Dit is niet juist. De waarnemers hadden toegang tot alle stembureaus. Van de 96.000 stembureaus hebben waarnemers 1.422 bezocht.

Instituut Clingendael

Onder aan het artikel De Europese Unie moet geen monopoly spelen met China (6 december, pagina 14 en 15) ontbreekt de informatie dat de auteur, Garrie van Pinxteren, senior visiting fellow is aan Instituut Clingendael.

Tonijnen in wild gevangen

In het artikel Goed nieuws voor tonijneters (6 december, pagina 30) wordt door een redactionele fout de suggestie gewekt dat de consument met een gerust hart ‘gekweekte’ blauwvintonijn kan eten. Dit is niet juist. Alle in kooien grootgebrachte tonijnen worden in het wild gevangen en dragen dus bij aan mogelijke uitsterving van de soort.