Blagojevich krijgt 14 jaar cel voor corruptie

CHICAGO, IL - DECEMBER 07: Former Illinois Governor Rod Blagojevich leaves his home to go to his sentencing hearing December 7, 2011 in Chicago, Illinois. Federal prosecutors are seeking a sentence of 15 to 20 years in prison for Blagojevich after he was found guilty of 17 public corruption charges. Scott Olson/Getty Images/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Rod Blagojevich, oud-gouverneur van de Amerikaanse staat Illinois, is veroordeeld tot een celstraf van veertien jaar vanwege corruptie. Hij probeerde de oude senaatszetel van president Obama te verkopen aan mogelijke opvolgers. Het was de taak van Blagojevich om een vervanger voor te dragen voor Obama, die in 2008 zijn plek in de Senaat opgaf omdat hij tot president was verkozen. De Democraat Blagojevich bekende gisteren de zeventien hem ten lasten gelegde feiten tijdens een hoorzitting in de federale rechtbank in Chicago en bood zijn excuses aan aan de staat Illinois, zijn familie en de rechter. (NRC)