AZ verspeelt punten bij Excelsior

De koploper in de eredivisie speelt gelijk en laat in vier dagen tijd maar liefst vijf punten liggen.

AZ heeft gisteravond teleurstellend gelijkgespeeld bij Excelsior. Net als op 20 november, toen de wedstrijd halverwege werd afgelast vanwege hevige mist, werd er gisteren ook in het restant niet gescoord: 0-0. AZ blijft ondanks het puntverlies koploper in de eredivisie, Excelsior staat voorlaatste.

AZ verloor zondag ook punten. De club verloor toen met 5-1 van sc Heerenveen. Gisteren leek de ploeg nauwelijks hersteld van die zware nederlaag. In een rommelige tweede helft in stadion Woudestein zat een overwinning er geen moment in voor de koploper. De Amerikaanse aanvaller Jozy Altidore kreeg diep in blessuretijd de grootste kans, maar hij schoot in het zijnet.

AZ heeft het vaak moeilijk bij Excelsior. Het was gisteren de vierde keer op rij dat de ploeg niet wist te winnen op bezoek in Rotterdam.

AZ staat na vijftien wedstrijden op 35 punten, vier meer dan nummer twee PSV. FC Twente staat daar weer een punt achter. Excelsior heeft acht punten en houdt hekkensluiter VVV-Venlo voorlopig onder zich. (Novum)