Amsterdam geeft de Hells Angels 4 ton mee

De Hells Angels moeten Amsterdam verlaten. Ze hebben nog geen nieuw onderkomen.

De Hells Angels vertrekken na decennia uit Amsterdam. De gemeente heeft overeenstemming bereikt met de motorclub over schadeloosstelling voor het opgeven van het terrein aan de H.J. Wenckebachweg, waarop het clubhuis staat. De Hells Angels krijgen 4 ton uitbetaald.

Uiterlijk eind januari moeten de Hells Angels het terrein leeg opleveren. Het bedrag dat ze krijgen, is vastgesteld door een onafhankelijke taxateur. De Angels probeerden aanvankelijk 1 miljoen euro te krijgen, maar zakten daarna naar 5 ton.

Er is geen deal gemaakt over een alternatieve vestigingslocatie voor de motorclub. Advocaat Huib Struycken van de Hells Angels laat weten dat er nog geen nieuw plek is gevonden.

De Hells Angels zijn volgens hem tevreden over het bedrag. „Ze hebben jarenlang gratis op het terrein gezeten, dus dan mag je hier niet over klagen.” (Novum)