Weer protesten in Moskou tegen uitslag verkiezingen

In het centrum van Moskou is gisteravond opnieuw betoogd tegen de vervalste uitslagen van de parlementsverkiezingen van zondag. Er zijn bijna 300 arrestaties verricht. Anders dan maandagavond, toen bij een omvangrijk protest van de verenigde buitenparlementaire oppositie meer dan 7.000 mensen tegen het regime van Poetin demonstreerden, verschenen dit keer slechts 600 activisten op het Trioemfalnaja-plein. Op het plein was door het Kremlin op het laatste moment een pro-Poetindemonstratie georganiseerd door twee pro-Kremlinjongerenbewegingen. Zij konden ongestoord hun gang gaan, terwijl de oppositieactivisten met geweld werden opgepakt. Enkele oppositiepolitici werden gearresteerd. Ook in Sint-Petersburg en Jekaterinburg werd gedemonstreerd uit onvrede over de vervalsingen tijdens de verkiezingen. In Sint-Petersburg werden zestig mensen gearresteerd. Voor de komende dagen zijn in heel Rusland nieuwe demonstraties aangekondigd. De grootste vindt zaterdag in Moskou plaats, er worden enkele duizenden betogers verwacht. (NRC)