Verfilming Extremely Loud & Incredibly Close ademt Oscars

Vanaf Eerste Kerstdag in de VS en vanaf 9 februari in onze bioscopen: de verfilming van Extremely Loud & Incredibly Close, naar het boek van Jonathan Safran Foer. Er is nu een tweede trailer van de film die Oscars ademt.

Extremely Loud and incredibly close
Extremely Loud and incredibly close

Vanaf Eerste Kerstdag in de VS en vanaf 9 februari in onze bioscopen: de verfilming van Extremely Loud & Incredibly Close, naar het boek van Jonathan Safran Foer. Er is nu een tweede trailer van de film die Oscars ademt.

Deze eerste trailer verscheen eind september:

Nu heeft die Oscar-associatie in eerste instantie nog niet specifiek met de kwaliteit van de film te maken - het wachten is nog op de eerste beoordelingen. Maar get this: er zijn hoofdrollen voor Tom Hanks (twee Oscars voor beste acteur op zijn schoorsteenmantel) en Sandra Bullock (een Oscar voor beste actrice), regisseur Stephen Daldry (Oscar-genomineerd voor zijn drie vorige films) en scriptschrijver Eric Roth (één Oscar en drie nominaties). De ingrediënten zijn dus in orde, nu het eindresultaat nog. De trailer wordt geprezen omdat hij ontroert, al vinden veel anderen dat het sentiment er wat te dik bovenop ligt. Oordeelt u zelf.

De film gaat over een negenjarig jongetje dat zijn vader verliest bij de aanslagen van 11 september. Hij vindt een sleutel die van zijn vader is geweest en begint een zoektocht door New York op zoek naar wat er achter de sleutel schuilgaat.

Van Safran Foer werd eerder Everything Is Illuminated verfilmd.